Αναγνώστες

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Φτιάχνω πάζλ με τις ζωγραφιές μου στον υπολογιστή!

Ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που μπορούμε να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή του σχολείου μας είναι το Astra gift maker. Με αυτό δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να μετατρέψουν σε πάζλ τις ζωγραφιές τους και να παίξουν με τα δημιουργήματα τους! Λειτουργεί ως εξής:

Ανοίγουμε το πρόγραμμα και πατάμε "Open"
Επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε από τον υπολογιστή μαςΒλέπουμε την εικόνα μας στην οθόνη


Πηγαίνουμε στο "Set playing options". Εδώ κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε ο βαθμός δυσκολίας του πάζλ να ανταποκρίνεται στην ηλικία των παιδιών. Το κόκκινο βέλος δείχνει τη μπάρα με την οποία επιλέγουμε τον αριθμό των κομματιών του πάζλ. Ξεκινάει από 6 και φτάνει μέχρι 280 κομμάτια! Το μπλε βέλος δείχνει το σχήμα των κομματιών και το πράσινο τον τρόπο με τον οποίο αυτά κατανέμονται στην οθόνη. Καλό είναι να επιλέξουμε το "Plain border" γιατί οριοθετεί το πάζλ και είναι πιο εύκολο για τα παιδιά.


Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο "Edit Congratulations". Στα πλαίσια που εμφανίζονται γράφουμε "Μπράβο", "Τα κατάφερες!!". Είναι το μήνυμα που θα εμφανιστεί όταν ολοκληρωθεί το πάζλ


Τέλος πηγαίνουμε στο "Save Jigsaw". Πρίν το σώσουμε τσεκάρουμε "Save picture thumbnail as well" έτσι ώστε να δημιουργηθεί μικρογραφία της εικόνας μέσα στο πάζλ. Πατάμε "Save" κι επιλέγουμε τη θέση στην οποία θα αποθηκευτεί. Το αρχείο που αποθηκεύουμε έχει την κατάληξη .exeΑν θέλουμε μπορούμε να δοκιμάσουμε το πάζλ πατώντας στο "Test Jigsaw"Αυτή θα είναι η μορφή του, ωστόσο μπορούμε να αλλάξουμε το φόντο με το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα σε αυτό της μικρογραφίας.  Πατώντας στο εικονίδιο που δείχνει το κόκκινο βέλος, εμφανίζεται η μικρογραφία της εικόνας (μπλε βέλος). Κάθε φορά που το παιδί τοποθετεί σωστά ένα κομμάτι, ακούγεται ένα χαρακτηριστικό κλικ. Όταν το παιδί ολοκληρώσει το πάζλ ακούγονται επευφημίες.


Αν σας αρέσει μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ

4 σχόλια:

 1. Μου αρέσει και πολύ μάλιστα!!!!!!!Εύη μου,ανοίγεις νέους οριζόντες!!!!!!!!Θα το δοκιμάσω.Να'σαι καλά!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευη πολυ ωραιο και πιο ευκολο απο τη δημιουργια παζλ με hot potatoes!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταπληκτικό πρόγραμμα! Φέτος μαθαίνουμε για τον Van Gogh (λόγω και της έκθεσης στο Μέγαρο) και έφτιαξα σε παζλ ένα έργο του. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν!!! Σ' ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο!Πραγματικά είναι πολύ καλό πρόγραμμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...